Deo Kameničkog parka spreman za Prvi maj, poslednje pripreme i na Štrandu

15:04:00 29.04.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Kamenički park, bar onaj deo koji nije zatvoren zbog klizišta, spreman je za Prvi maj.

Deo Kameničkog parka spreman za Prvi maj, poslednje pripreme i na Štrandu


Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ pokosili su travu i obezbedili ložišta za loženje vatre i pripremu hrane, dovoljan broj obruča za odlaganje smeća, kao i cisternu s pijaćom vodom.

Deo parka koji je zatvoren zbog klizišta biće vidno označen i obeležen.

Deo Kameničkog parka spreman za Prvi maj, poslednje pripreme i na Štrandu


- Apelujemo na posetioce da tokom boravka koriste druge delove parka. Takođe, molimo posetioce da za pripremu hrane koriste samo ložišta za vatru koja je pripremilo Gradsko zelenilo. Cene parkinga i korišćenja ložišta nisu menjane 11 godina, od 2013. godine. Celodnevni parking košta 200, a uređeno mesto za loženje vatre 400 dinara – saopšteno je iz Gradskog zelenila.

Finalni radovi na uređenju Štranda

U sredu, 1. maja zvanično otvara se Štrand.

Deo Kameničkog parka spreman za Prvi maj, poslednje pripreme i na Štrandu


Od ranih jutarnjih sati radnici i mehanizacija na plaži užurbano rade na čišćenju peska i pripremi plaže za početak 113. kupališne sezone na Štrandu.

- Uklonjene su vetrozaštitne ograde sa plaže dok se bagerom ravnao peščani deo plaže na čitavoj dužini od 600 metara. Mašina za prečišćavanje peska od nečistoća je prečistila svih 600 metara dužine, a iz priobalnog dela su radnici ručnovadili grane i otpad koji je Dunav naneo. Takođe, u gornjem peščanom delu plaže urađeno je ručno fino grabljanje i uklanjanje nečistoća. Bove, kojima se u vodi obeležava bezbedna zona kupanja, se čiste i pripremaju za postavljanje, spasilačke kule su pripremljene i postavljene na svoje pozicije – saopšteno je iz „Zelenila“.

Do polovine maja ulaz na plažu biće slobodan, a naplata počinje od utorka, 14. maja po istim cenama koje se nisu menjale od 2010. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
15°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1001.7 mb
Vetar: 10 m/s, SE
Pet 14° - 24° Mogući pljuskovi
Sub 12° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?